Friday, 30 May 2014

Warung Suroboyo: Mari Perang, Metu Apane?

Iwan karo Cak Kairun lagi nonton tipi karo ngombe kopi panas. Lambene wong loro iki ngoceh ae gak mari-mari. Ning Sur sampe ngelu ngrungokno tapi yo gak isok ngusir.
Cak Kairun : Lho, kan kandani kok. Temen ta omonganku?
Iwan : Omongan sampean sing endi, Cak?
Cak Kairun : Lek ape pilihan presiden lak koyok ape perang.
Cak Yo : Hussh. Lambene yo...
Cak Kairun : Temanan iki, Cak. Iku loh tontoken nang tivi. Lak wis koyok perang. 
Cak Kairun ndhudhing-dhudhing tivi sing lagi onok acara omong-omongane wong-wong  pinter sing lagi ngomongno calon-calon presiden.
Iwan : Endi sing ape perang? Lebay sampean iki, Cak.
Cak Kairun : Eloh, pertamane sing perang lambe. Lek wis gak ngatasi, phesone metu, lek sik gak ngatasi maneh, gobange metu. Terus clurit, tombak sak sembarang kalir e metu kaneh. Perang wis dadine.
Cak Yo : Khayal koen iku Run, Run...
Iwan : Lek wes mari perang metu apane, Cak?
Cak Kairun : Yo metu segone?
Cak Yo : Kok sego?
Cak Kairun : Kan podo mati kabeh. Kari mbancaki ae hehehe

Cak Yo : Wong uedan!!!

2 comments: